Technické služby budú odvážať nepotrebné šatstvo priamo z domov

23.06.2013 Prešov

Prešov 23. júna (TASR) – Obyvatelia mesta Prešov budú mať v priebehu budúceho týždňa možnosť zbaviť sa starého nepotrebného šatstva a textílií a nebude pritom potrebné odnášať ich do zberných dvorov. Technické služby mesta Prešov (TSMP), a. s., uskutočnia odvoz starého šatstva priamo z rodinných domov.
Hovorkyňa mesta Jana Jurčišinová informovala, že pracovníci TSMP budú zvoz textilu realizovať od pondelka (24.6.) do stredy (26.6.). "Staré šatstvo stačí zabaliť do igelitových vriec alebo škatúľ a uložiť pred svojím rodinným domom. Zber sa bude realizovať počas spomínaných troch dní v čase medzi 7. a 14. hodinou," vysvetlila hovorkyňa.
Pracovníci firmy prejdú vždy celú ulicu v zónach s individuálnou bytovou výstavbou a z každej domácnosti, ktorá bude mať pred domom vyložené vrecia, textil odvezú do zberného dvora. Ak bude šatstvo uložené na dvore, môžu obyvatelia na bránu umiestniť farebnú zástavku, čo bude znakom pre zberné vozidlo.
TSMP upozorňujú, že textil nemôže byť znečistený a ani vlhký, vzhľadom na to, že sa bude ďalej triediť. Medzi použitým oblečením môžu byť aj lôžkoviny, posteľná bielizeň, uteráky, utierky, záclony i celé látky. Okrem toho sa budú zbierať aj vankúše, deky, ale i obuv a hračky. Hovorkyňa uviedla, že použité šatstvo neskôr roztriedia a to, ktoré sa dá použiť, ponúknu rodinám alebo jednotlivcom zo sociálne slabšieho prostredia. Nepoužiteľný textil bude zlikvidovaný v rámci smerníc odpadového hospodárstva.
 

Vyberte región

mark